Kloka ord från en klok kvinna

Jag unnar mig lyxen att prenumerera på en tidning och ofta hittar jag intressanta saker att läsa men ibland är det sidor jag bara bläddrar förbi. I går läste jag en intervju med Annika Jankell. Hon är en kvinna som jag beundrat i många år och jag har följt henne genom livet sen jag först upptäckte henne i tv-programmet "Listan" på SVT.

Hon berättade att hon bestämde sig för att inte gå i tycka synd om mig själv-fällan. Så här säger hon: " Har du hamnat i "offerfällan" är det både lätt och gratis att få ett bättre liv. Det är bara att välja inställning. Vill du tycka att ditt liv är hemskt, misslyckat och jobbigt, eller intressant, härligt och roligt. Då är valet enkelt: Jag är hellre kvinnan med ett fantastiskt liv, så jag har valt det tankesättet. Jag är dagligen tacksam för saker i mitt liv, varje jobb jag får (jag tror alltid att det är mitt sista) och mina fina flickor, istället för att fokusera på det som är jobbigt eller människor som inte vill mig väl".

Jag tycker det är mycket kloka ord som jag tänker leva efter! Sen förstår väl jag också att man inte alltid orkar tänka så och att det är okej att ha dippdagar. Men jag vill ändå försöka så att majoriteten av mina dagar går åt det positiva hållet. Det kanske är lätt för mig att säga som har man och underbara barn, fast anställning på ett jobb som för det mesta är bra men jag tror ändå att vi alla kan hamna i "tycka synd om sig själv"-träsket för en dag eller två men risken är när man blir kvar där så att det formar ens liv och tankesätt.
Det får bli min målsättning för 2011!

Nu ska jag äta min veckosemla och dricka en kopp kaffe till. Tisdag härliga tisdag!

RSS 2.0