Stolthet och fördomar

Min tro på våra fotbollstjejer har varit alldeles för liten och jag ber om ursäkt för det! Vem hade kunnat tro att de skulle spela så bra? Vilka framgångar! Skickad upp yngsta dottern till Borlänge med sitt fotbollslag och hoppades att hon skulle få vara med om en spännande och rolig vecka för att sedan komma hem med tåget i fredags för att följa med oss på semester. Men vad händer? Tjejerna spelar så bra att de går vidare till semifinal, men tyvärr har många skadat sig i laget och det fattas spelare så vi fick förfrågan om dotterna kunde ta ett senare tåg hem istället för det tänkta. Så efter lite stressig tid vid datorn för att lösa hennes hemfärd blir det bestämt att hon stannar cupen ut och åker med laget hem och vi i familjen åker som tänkt på semester utan henne! Känns konstigt att göra så men äldsta dottern erbjuder sig att köra sin syster till färjan mitt i natten och så efter några oroliga timmars nattsömn är nästan hela familjen åter samlad. Tack vår äldsta älskade dotter för att du finns och att du löser våra problem så bra! Du fixar och klarar allt! Vi är så stolta över dig - det är inget som du inte klarar av, det har du bevisat denna sommar!  

Hur det gick för tjejerna till slut? Jo, de spelade hem ett brons! Men inte nog med det, de fick även FairPlaypriset! Kanon bra gjort! Grattis till hela laget!


Så det kan ändra sig

Har haft den äran att få vara barnvakt åt mina underbara brorsbarn under två dagar och en natt. De är ett glatt gäng som det hela tiden händer saker kring! Det har gjort att jag slängts tillbaka till den tiden då våra tjejer var yngre och aktiva på ett annat sätt. Jag kan sakna den tiden. Dessa dagar har vi varit 8 st runt matbordet till både lunch och middag - det har varit jättetrevligt! Nu för tiden är vi bara två ibland.... Det är något visst med liv och rörelse tillsammans med dessa livsnjutare och små filosofer. Vi plockade smultron en dag i dikeskanten på väg hem från vår lilla promenad då E 5 år helt spontant säger: "Det här är livet det!" Kan man annat än hålla med? Nej - det är livsvisdom av rang!

Igår blev barnen hämtade av sina föräldrar och tystnade och lugnet la sig över vårt hus. Jag har varit ensam nästan hela dagen i dag, inte ens till lunch kom någon hem, och det har känts väldigt tomt.
Jag saknar stojet och alla glada skratt!

Tack för att jag fick låna er mina kära brorsbarn!

Härliga måndag!

Morgonpromend som startade med mulet väder och slutade i strålande sol. Jag var totalt felklädd och fick tantsvettningar efter halva turen!
Sett kor och kalvar, får och hästar längs min väg.
Träffat och pratat med både mina föräldrar och mina kära små syskonbarn.
Frukost med fil och solvarma smultron när jag kom hem.
Hela dagen ligger framför och inget planerat - kan det bli bättre?

Fredag och sol!

Sitter i köket i min ensamhet och äter frukost. Funderar på om inte det här är den allra bästa stunden på dagen? Jag är utvilad, har hela dagen framför mig och det är alldeles tyst runt omkring.

Idag ska jag fram till Byn och städa kyrkan. Det är vår grupp som går på vakten. Vi lämnade en cykel kvar hos min Bror i går kväll när vi hade varit på fotboll så den ska jag passa på att ta hem idag, därför blir det en promenad fram nu på morgonen.

Hade planerat för en firmafest med Mannens jobb i kväll men den blev inställd pga för få anmälningar. Det är ju tråkigt. Deras fester brukar vara trevliga. Man kan ju tycka att ledningen borde fråga varför det var så få som skrev upp sig istället för att bara acceptera att de "slapp" ordna något.

Får se om det blir något annat roligt istället.

Nu är det tandborstningen kvar sen är jag redo för en promenad!

RSS 2.0