Zlatan - big love ;)

Vad ska man säga? Är han kung eller kung? Det är bara jag som gillar att se vad han åstadkommer på fotbollsplanen - men spelar han så här gör det mig inget - jag njuter så gärna!

1:a advent

Det är något visst med adventstiden! Det är härligt att få ta fram adventsljusstakar och stjärnor igen. T o m att stryka gardiner är en trevlig sysselsätting när julmusiken strömmar ur högtalarna! Äldsta dottern var här igår och bakade sina lussebullar. Det var trevligt. Vi träffas inte så mycket bara vi längre så varje tillfälle är guld värt. Försöker planera upp resten av veckorna fram till jul. Vill ju inte stressa, så för att slippa det så ska vi försöka styra upp våra gemensamma aktiviteter och checka av varandras almanackor. Julbord hit och firmafest dit! Mycket ska in i kalendern - ändå har vi inga döttrar som ska lussa längre!

Jag är nöjd med den här helgen. Har fått adventskänsla i hela huset och tvätten är avklarad. Var tyvärr dubbelbokad idag så jag kunde inte sjunga med kören - det var synd men de lät väldigt vackert har jag hört berättas - det är huvudsaken. Får satsa på Julkonserten  den 4:e advent istället! 

Nu snart börjar fotbollsmatchen - hade hoppats på att få se Zlatan men han verkar börja på bänken.... Har vi tur kommer han in så småningom ;)

Jag tävlar

Nu är jag med och tävlar hos Sanne som i samarbete med beautifulme.se lottar ut detta underbara armband!

s


Sömn?

Det blev så att jag satt kvar inne igår kväll. Äldsta hemmavarande dottern ville ha sällskap framför tv:n nu när hon är ynklig och sjuk. Men jag orkade inte hålla mig vaken där i fåtöljen vilket gjorde att jag senare hade svårt att somna när det var dags att krypa i säng för natten. Har sovit lite, funderat mycket och däremellan vridit mig fram och tillbaka i sängen. Undrar hur den här dagen ska bli? Tjejerna är fortfarande sjuka - även om den yngsta är på bättringsvägen. Jag ska på föreläsning hela dagen och misstänker att det kan bli svårt för mig att hålla mig vaken om det inte är en mycket intressant föreläsare som talar idag. Håller tummarna för att lunchen blir god!

I morgon måste det bli som vanligt - vill ha tillbaka min ork!

Är helt slut!

Vissa dagar är helt klart värre än andra. Idag har varit en sån dag. Sitter nu hemma och funderar på om jag orkar gå ut och gå eller om jag ska stanna inne och tycka synd om mig själv.....
Vilket mår jag bäst av? Promenaden helt klart men ibland behöver man bara få vara och ibland måste man få tycka synd som sig själv också.....  Jag väljer det senare. Hoppas nu på att morgondagen blir bättre. Behöver mer lust och energi för att orka resten av veckan.


Måndagslyx

Tänk vilken lyx att få komma hem från arbetet och få sätta sig vid ett, nästan färdigdukat bord, och äta kvällsmaten som min Man gjort! Tjejerna är sjuka båda två så för att mota bacillspridningen tog vi en kvällspromenad runt byn. Det gäller att stärka imunförsvaret med frisk luft och motion! Att det är mörkt ute gör mig inget. Jag är glad att slippa kylan och halkan. Det underlättar när man har en bit till jobbet. Men det får gärna bli kallt och vitt till jul! Snön kan komma efter den 19 december - det skulle passa mig!

Vi passade också på att besöka alla våra föräldrar på vår kvällspromenad - känns skönt att titta till dem då och då även om vi inte är så duktiga på just det i vanliga fall. Det är oftare de som tittar till oss.... Måste bättra oss där!

Har pratat med äldsta dottern på telefon och hon lät glad - det är skönt att höra hennes röst när hon mår bra. Saknar att ha henne hemma här hos oss...

Nu är det snart dags att förbereda sig inför morgondagens arbetspass. Måste packa idrottsväskan - hinner kanske ett pass i styrkelokalen innan...


Man hinner mer än man tror!

Även fast jag inte vill det så stressas jag av att vi närmar oss advent med allt vad det innebär. Jag älskar advent och jul men tänker varje år "att nästa år ska jag vara ute i god tid så slipper jag stressa" och istället bara njuta av julefrid och tända ljus.
Nu blir det oftast ingen större skillnad år från år -  men jag har åtminstone viljan!

Ser i kalendern att veckan framöver ser tjock ut och undrar när jag ska hinna baka lussekatterna och innan jag gör dem så skulle jag behöva frosta av frysen för att få plats med dem dessutom. Det finns inte en ledig kväll!
Men upptäckte att eftermiddagen idag inte var bokad för något! Handlade hem saffran - vilket höll på att ruinera mig!- och satte sedan fart. Har nu bakat klart, frostat av frys och däremellan lagat middag till familjen! Jag hann allt på bara 4 ½ timme! Nu är det jag känt lite stress inför avklarat och jag kan se fram emot att få sätta upp adventsljusstakar och stjärnor på fredag eftermiddag efter jobbet! Fönstren - de hann jag ta i går när solen var här!

Ska nu ladda mp3-spelaren med en ny bok så jag har något att lyssna på när jag går min promenad!


Lördagskväll....

Har hela familjen samlad ännu en dag! Det är en lyx som vi inte är så bortskämda med längre. "Lilla" A har en killkompis här... får se vad det blir av det... Känns lite så där faktiskt, hon är den yngsta av våra döttrar och ska inte ha pojkvänner än på många år hade jag tänkt! Förra helgen var det E:s tur att ha en manlig vän här på mat.
Men det är väl som det ska vara egentligen.

Nu ska vi snart ta fram farsdagstårtan och slå oss ner framför Körslaget. Håller på Stefans dalakör ikväll. Go Älvdalen Go!


RSS 2.0