Så var det över för denna gång...

Nu sitter jag i soffan och har ingen lust att gå i säng för att ladda inför att börja jobba igen.
Det har varit ett bra påsklov - jag har hunnit med mycket, vilat och njutit av det vackra vädret. Vi har umgåtts med nära och kära och ätit gott!
Men nu ska man samla ihop sig och börja tänka på jobb och göra matlådor... inte så lockande att strama till sig igen... Det gäller också kroppen.... som verkligen behöver strama till sig! Nu är det slut med godis och chips och kakor och bullar också! Måste skynda mig att äta upp det som finns kvar i påskägget så jag kan börja mitt nya liv i morgon!
Håll tummarna!

Påskafton

En sån dag!
Solen sken redan från tidiga morgonen. Nästa hela familjen var samlad till gemensam äggmålning av frukostäggen. Efter frukosten blev det äggletning i trädgården - lika kul fast barnen nu är stora. Tradition är tradition som A alltid säger! Sen en sväng till Återbruket med hela ungskocken inkl en pojkvän och en full släpvagn - där gick det fort och lätt eftersom vi var så många! Blev en belöningsglass på väg hem. Sedan lite fix innan det var dags att cykla upp till Mamma och Pappa för att hjälpa till och förbereda påskmiddagen. Mycket gott och trevligt! Sen lite lekar ute i solen tillsammans med alla kusiner, syskon, mammor, pappor, morbröder, mostrar, pojkvänner mor - och farföräldrar. Efter prisutdelning intogs kaffe och efterrätt inne. Efter ett par svängar i diskbaljan var det dags att åka hem för att gömma påskägg i mörkret åt äldsta dottern med pojkvän. De fick leta med pannlampa på! Men det klarade de galant! Avslutade dagen med att spela alfapet på datorn. Nu är det dags att gå i säng för att orka med morgondagens sångframträdande.

Är mycket nöjd med denna dag!

Bättre sent än aldrig!

Ja, jag vet!
Jag är inte någon flitig bloggare!
Men livet går så fort så jag hinner inte alltid med eller så orkar jag inte få ur mig något intressant.

Men nu har jag påsklov och har hunnit med en massa saker här hemma. Känns som jag hunnit i fatt. Man behöver verkligen ha lite ledigt ibland.
Jag har röjt i klädkammaren och tvättstugan. Bytt de sista julgardinerna som suttit kvar (ja - det är verkligen hemskt!) bakat och gjort rent kylskåpet. Fått ordning på altanen och i rabatterna. Det är mycket som är gjort men ändå har jag hunnit ta det i min egen takt, haft tid att ta en kopp kaffe när jag känt för det. Är dessutom inne på min 3:dje bok via öronen. Allt man gör går mycket lättare med en bok i örat tycker jag. 

Nu väntar vi in min kära syster med son som är på väg ner från Norrland! Det ska bli trevligt att träffas och få umgås med hela släkten under några dagar. Det är inte alltid som alla är samlade eftersom våra barn nu är stora och har andra intressen och släkten som drar i dem. Så nu får vi passa på och njuta av dessa dagar. 

Vädret kan man bara bli glad över! Sol och värme - me like! Jag blir så glad och lätt i sinnet! 

Min kära pappa har fladdrat ut och in på sjukhuset den här våren och jag hoppas verkligen att det nu ska vara slut på det för ett tag. Han ska få medicin och jag hoppas att det ska räcka! Behöver dig här hemma ju! 

Nu är det strax dax för en kvällspromenad! 
Får se om det blir någon fart på mitt bloggande framöver - det händer saker i mitt liv som kanske kan påverka mig åt olika håll - och då vet man inte om lusten att skriva infinner sig eller inte....

 

RSS 2.0