Har vi startat en ny tradition?

Innan jul pratade jag med min kusin J om att jag saknade våra släktträffar på julaftonen då vi sjöng julpsalmer tillsammans och hade det trevligt. J gick och tänkte på det vi pratat om och alldeles innan jul ringde han och undrade om vi skulle försöka dra ihop oss kusiner och föräldrar för en sångstund tillsammans. Sagt och gjort vi delade upp släkten och ringde runt.

Nu i kväll träffades vi hemma hos J och hans familj. Alla hade med sig lite olika frukter och så gjordes det fruktsallad med glass och grädde som vi åt innan vi började sjunga! Det var en mycket trevlig kväll! Det är ju så roligt att sjunga!  Det är inte så ofta vi kusiner träffas så därför var det också extra roligt. 

Jag hoppas verkligen att det här kan bli en ny tradition vi startat i kväll!

Nu är det film som gäller! Har tittat på Drömkåken och nu när det Mission Impossible 3.  

Jul jul strålande jul...

Skönt att kunna gå och lägga sig när man vill.
Skönt att kunna gå upp när man vill.
Skönt att kunna äta frukost när man vill.
Skönt att kunna ta en promenad när man vill.
Det är bra härligt med jullov!

Har dessvärre haft ont i ryggen/höften sedan julaftonskvällen. Tror att det är musklerna som inte kan koppla av ordentligt. Har gått utan mina ilägg om dagarna när jag fixat inför julen och det kanske jag nu får känna av. Provade med stretching, vetekudde, ipren och heat lotion igår innan jag gick och la mig och jag har sovit helt ok i natt. Nu ska jag strax lägga mig i badet och mjuka upp ryggen efter förmiddagens promenad.

I kväll besöker vi svägerskan som fyllde 46 år på julafton. Hoppas på mat och trevligt sällskap.




Julaftonsmorgon....

Då är vi här igen! Det är nästan så att julaftonsmorgonen är den bästa dagen på året - även för mig. Jag smyger upp första av alla. Tänder granarna, ja i år har vi även en liten i allrummet, tänder stjärnorna och adventsljusstakar och startar stereon med Peter Jöbacks julskiva på lägsta volym. Sätter grytan på spisen och börjar med risgrynsgröten. Huset är tyst för tjejerna och Mannen sover ännu. Hela huset är nystädat och juldofterna har börjat sätta sig; hyacinterna är på gång, nejlikorna i apelsinerna sprider sin väldoft och de garnerade pepparkakorna inbjuder till att ta en tugga. Men framför allt så luktar vår gran gran! Det är stämning!

Nu ska jag snitta prinskorven till middagen och skala potatisen så att det går lite fortare då det är dags att äta efter att Kalle Anka och hans vänner har önskat oss alla en God Jul. 

Känns bra - undrar vad jag glömt att göra? Eller köpa ...

Önskar Dig en God Vit Jul tillsammans med människor Du bryr Dig om!

Dan före dan före dan....

Innan jag klev upp ur sängen hade jag hela dagens planering färdig i mitt huvud! Jag skulle hinna så mycket och kunna ta det lugnt till kvällen. Men vad blev det av den här dagen kan man undra? Fastnade vid datorn för att få mobilen och datorn att synkronisera med varandra - det fungerar inte! Har t o m ringt supporten på Sony Ericsson men Daniel kunde inte heller hjälpa mig! Nu ger jag upp! Kommer väl aldrig att kunna lägga in musik/mp3filer på min mobil :(

Städningen går så där.... Vi blir mest arga på varandra döttrarna och jag. Varför blir det så här varje jul? Vad gör jag för fel -  det är mig alla är arga på här hemma.... Tror jag ska jobba ända fram till den 23:e nästa år så får familjen fixa allt själva.

Nu åter till dammandet....


Snö på en tisdag!

När jag vaknade i morse var hela världen täckt av snö! Jättevackert och fint och helt enligt årstiden. Men varför var det nödvändigt att den skulle komma just idag? Mannen och dotter E ska till Västerås på Alice Cooper konsert i kväll, jag ska åka på ett elevmöte nu på morgonen och måste ta en kringelikrokväg till jobbet sedan och i kväll ska jag till Stan på en scrapbookingkurs med gamla jobbarkompisar. Stora delar av familjen ska alltså ut och fara på vägar runt om i mellansverige och snö kan ju ställa till det i trafiken. Nu gäller det att anpassa farten och hoppas på att alla andra gör det också!

Har haft en mjukstart på morgonen eftersom jag ska på möte och det börjar lite senare än vad jag i vanliga fall börjar jobba. Hann ladda tvättmaskin och tömma diskmaskin. Middagen till de två som ska på konsert är också fixad! Det känns bra! Nu ska bara bilen tankas!

Bara 3 dagar kvar innan jullovet!


En trivsam helg

Har fixat hela helgen för att få det fint och juligt här hemma inför Mannens födelsedagsfirande i dag. Det är så roligt när det blir fint - dvs när man ser skillnaden före och efter! Att planera mat och tårtor är också trevligt. Mannen är jättenöjd med sin dag! Han har fått så mycket fina saker så man kan tro att han fyller jämt. Men nu är det bara två år kvar till den STORA födelsedagen.

Sitter nu och funderar på sista arbetsveckan innan jullovet. Tänk så fort en termin kan gå! Men nu är vi alla, både eleverna och vi, värda ett långt och uppiggande lov! Eftersom vi är få så nöter vi ganska rejält på varandra.

Sitter och småpratar med äldsta dotter och det är alltid kul. Snart dags att logga ut och krypa i säng.


En intensiv helg är nu över

Min älskade Syster kom ner från Norrland i fredags - vi hämtade henne på stationen och passade på att starta julhandlingen. Äntligen har vi kommit oss för att köpa tapeter till allrummet! Det får bli Mannens och min julklapp till varandra. I mellandagarna ska vi köra igång!

Lördagen tillbringades på Julmarknaden här hemma. Det var inte så mycket försäljningsstånd men skapligt med folk. Syster min sålde väskor och mössor som hon gjort själv. Hon hade en bra försäljningsdag och var nöjd! Vi var också på öppet hus hos Malin & Christian i deras musikstudio. Där var det varmt, trevligt, mycket gäster, glögg och fika. Vi fick även njuta av stämningsfull julmusik och skönsång!  

Helgen avslutades med en Ålandsresa som svärmor bjöd barn och barnbarn på. Ett stort och gott julbord fick vi avnjuta. Det var lite gungit på havet så vi hade alla svårt att gå och några mådde inte så bra p g a rullningarna.

Nu är helgen över och det är dags att jobba igen. Mycket ska hinnas med även denna vecka. När ska det lugna ner sig?


RSS 2.0