Mellandagar

Nu är glada julen slut och jag får njuta av mellandagarnas lunk istället. Har möjlighet att sova länge på mornarna - men kan inte utan vaknar vid 7..... Kan promenera ute i det vackra varje dag - men har jag gjort det då? Nix, det har inte blivit många varv! Har tiden att laga hälsosam och nyttig mat varje dag -  gör jag det då - nix den blir bara god (!) och det vet väl alla vad god mat innehåller ;) Har all tid i världen för att läsa böcker - men jag bara somnar! 

Men jag gör det jag vill, nästan när jag vill och det är det som är avkoppling! Umgås med släkt och vänner och strosar runt i slappa och sköna kläder. Eldar lite och matar fåglar. Fikar lite mellan frukost/lunch och middag och så slinker det ner en liten godisbit emellanåt....Det är jullov det! Har även hunnit med mellandagsrean och gjort några fynd.  Däremellan skjutsar jag barn kors och tvärs.

Håller nu tummarna för att Morgongåvas innebandy tjejer ska göra bra ifrån sig på cupen i Avesta idag!

Idag lyssnar jag på Hello Saferide - gör det du också!

Ska strax till läkaren för att få domen om det går att göra något åt min nacke/huvud eller om jag får leva med den här irriterande värken jag har....  Håll tummarna nu!

Finbesök

I tisdags fick vi frågan om vi sett några älgar här omkring. Det skulle tydligen röra sig flera stycket i området. I går hörde vi talas om att en stor älgtjur varit i mina föräldrars trädgård och de befarade att han skulle ta med sig delar av staketet på baksidan då han blev skrämd från platsen. Idag stod han här - Skogens Konung i vår trädgård! Han var stor och hade en krona med nio taggar! Han skred in på tomten och åt av våra äppelträd, kom nästan ända fram till altanen så vi kunde både ta kort och filma honom. Sen vände han sig lugnt om och skred tillbaka till skogen. Det var en mäktig syn!

Har annars varit till Tallgården och sjungit och nu hunnit titta på en fjortisfilm på tv och även sovit middag!
Det känns som en mycket skön och behaglig lördag.

Har nu träningsvärk efter dagens promenad! Har inte promenerat sedan 14 november - nu är det skärpning som gäller! Denna jul ska vi gå minst en gång om dagen! Kan väl inte vara så svårt att få till! ;)

Fulltecknad dag

I dag har vi varit på filmpremiär med kändismingel! Det var en mycket trevlig tillställning! Filmskaparna/skådespelarna själva tog emot och hälsade oss välkomna samtidigt som de serverade dryck med eller utan alkohol samt snacks. Mycket gott! Biosalongen fylldes snabbt och en positiv förväntan låg i luften. Alla såg vi fram emot att få se "Glenn över sjö och strand". Vilken film! Vilka killar! Tack för att ni bjuder så på er själva! Vi skrattade och njöt och ville inte att det skulle ta slut. Kan varmt rekommendera er att se den om ni får möjlighet. Vi tecknade oss för en DVD så småningom!

Därefter lunchade vi med goda vänner innan vi gav oss ut i julklappshysterin! Dotter 2 åkte iväg för att spela match och dotter 3 för att träffa pojkvännen så det blev bara Mannen och jag som skulle inhandla julklappar. Det kändes som förr i tiden innan vi hade barnen och det var en positiv upplevelse att bara vara vi. Enklare på något vis. Nu känner vi oss nöjda med dagens aktiviteter och inköp. Men vi är inte helt färdiga med julklapparna än - även om vi är på mycket god väg.

Nu är det dags att gå i säng för att orka med morgondagen då svärmor med man bjuder barn med respektive och alla barnbarn på julbord på Ålandshav. Det ser vi fram emot och hoppas på en lugn båtresa ;).


Njuter

Sitter kvar på jobbet och väntar på att klockan ska bli strax före 18.30 så jag kan åka och hämta upp kära vänner för att styra mot Sala där årets första julbord vankas! Gissa om jag är hungrig nu?

Det är ganska trivsamt att vara kvar på jobbet när det är tyst och lugnt. Jag har julmusik på när jag slösurfar vid datorn och när jag tröttnat på de kan jag gå en trappa ner och sätta mig i soffan och se på tv och njuta av vår vackra julgran som står i klassrummet. Gissa om det är stämningsfullt här!

Tittar jag ut genom fönstret så är träden runt omkring så vackra i frostklädsel och det inbjuder till att vilja gå ut och ta en riktigt lång promenad!

Tacksam är vad jag är!

Hoppas att maten blir god!

RSS 2.0