Intensivt och trevligt!

Har haft en mycket intensiv och bra helg! Började med att i fredags äta middag hos svärmor. Grillat och gott! Därefter börjde vi packa och köra saker åt äldsta dottern som flyttar till egen lägenhet.

Lördagen bestod av bak till både kiosken på Marmorvallen och till söndagens Morsdagsutflykt. Tjejerna vann matchen med 2-0! Bra jobbat! Försäljningen i kiosken gick bra och på kvällen var vi bjudna till mamma och pappa på mat! Mannen var till Falun och fiskade och hade god fiskelycka - det blev flera firrar med hem. Lördagkvällen tillbringades i köket med att förbereda picknicken för söndagen samtidigt som jag lyssnade på Eurovisionfinalen på radion! Hade lovat att inte titta eftersom Anna åkte ur ;)

Söndagen bjöd på strålande väder! En trevlig dag i Gysinge. Vi träffade på 2 myggor under dagen, avverkade 3 loppisar där vi gjorde diverse fynd samt besökte Hantverksboden där vi shoppade morsdagspresenter. Däremellan hann vi äta och dricka gott också! 
När vi kom hem planterade jag äntligen mina blomlådor  - bättre sent än aldrig!

Nu är det bara  2 veckor kvar innan eleverna går på sommarlov! Det är de värda - och alla vi lärare också!


Så ynklig man kan va när man har ont

Kom hem i går och vet inte vad jag gjorde men det bara högg till i ena skuldran och sedan kunde jag nästan inte röra mig! Fick be om hjälp för att lyfta upp de två stekpannorna jag skulle ha för att grädda pannkakor! Fick lite massage av yngsta dottern som faktiskt tyckte synd om sin mamma en liten stund! Sedan fick jag tigga till mig en hårdhäntare omgång av Mannen och det kändes lite bättre. Efter en sväng med liniment och ytterligare en massageomgång av Mannen (2 st på en och samma kväll - nästan rekord!) kunde jag lägga mig och sova.

Kände mig mör i morse, men har man bara tid på sig så går det nog bra tänkte jag! Kände att rörligheten i nacken inte var den bästa när jag satte mig i bilen på väg till jobbet. Hur ska det här gå? Kände att jag gick snett och någon på jobbet sa att jag såg lite märkvärdig ut! Ringde kiropraktorn som finns i närheten av mitt jobb och han hade en tid i dag på em! Tog den direkt! Nu några timmar senare känner jag mig nästan helad men öm i kroppen. Har fått tillbaka rörligheten i nacken och det onda är borta. Tack och lov att det finns händiga människor! Måste nu försöka träna på att ha rätt hållning när jag sitter och går. Mitt nya mantra blir: "släpp ner axlarna och luta dig bakåt! släpp ner axlarna och luta dig bakåt!"

Ser ni någon som ser konstig ut så är det bara jag som nu har börjat mitt nya liv med kroppskontroll!

Skogens konung är mäktig även som ung!

Har nu haft två möten med en bortstött älgkalv i helgen. Första tillfället var i går när jag satt i bilen och kalven ville ta sig över på andra sidan 272:an. Han sprang så graciöst i slowmotion och vi bilburna hann stanna och titta på honom innan han tryggt kom över på rätt sida vägen. Blir alltid så facinerad när jag kommer dessa stor djur nära.
Idag var det dags för andra träffen och nu var det kalvens tur att besöka mig! Han kom strosande från skogen och klev så lugnt och fint in i min trädgård. Efter att ha gått runt en sväng och ätit på våra fruktträd (min man var inte hemma så jag lät honom hållas!) fick han syn på en svart lurvig katt som också var här på besök. Katten tittade bara lite lojt på den han mötte på andra sidan trädet men kalven han sänkte huvudet och gick närmare. Då blev det lite för mycket älg tyckte katten och drog i en väldig fart! Gissa om det såg roligt ut! Hade önskat att jag hade haft videokameran eller åtminstone digitalkameran i närheten men så var inte fallet och jag vågade inte lämna fönstret där jag såg allt på första parkett! Nu får jag spara händelsen som ett minne inom mig istället!



Livet i stort och smått

Livet är inte lätt. Vill göra så mycket som jag bara kan för att hjälpa till men jag får bromsa mig och stanna upp för att fundera på om min hjälp är den bästa för Dig i dagsläget. Om jag bara kunde ta Dina bekymmer på mig i stället. Vill att Du ska gå glad och rak genom livet. Jag är en ganska otålig person och vill hitta lösningar på saker fort, det gör att jag får bromsa mig många gånger. Men det är inte alltid som jag hinner tänka mig för - hoppas Du förstår att min mening inte är att såra utan att hjälpa. 

Tre positiva upplevelser från veckan:  

Njuter av våren och att se dikesrenar och skogsgläntor fulla av blå- och vitsippor!

Blir lycklig av att känna ljumma vårvindar i mitt ansikte!

Blir glad av att få lyssna till den kommunala Musikskolans superduktiga elever när de har vårkonsert! Jag vill också vara musikalisk! 




RSS 2.0