Fredag........igen!

Den här veckan har varit konstig:
- vi har haft en mycket behaglig vecka på jobbet. Det har varit en trivsam och skön stämning bland eleverna och vi i personalen har bara kunnat njuta av tillvaron! Känns ovanligt men mycket trevligt och något som jag skulle kunna vänja mig vid!
- Jag vaknade häromdagen med en låt i huvudet. Ni vet när man inte kan släppa den utan den bara går runt i huvudet och man smånynnar den hela tiden. Jag har både somnat och vaknat med den i mitt huvud! En morgon gick jag och sjöng på den till yngsta dotterns förtret ;). När vi sedan klev in i bilen för att åka till buss och jobb på morgonen så är det just den låten som strömmar emot oss från radion! Underbart! Vilken låtan är? Jo, det är ICA´s senaste reklamjingel för fläskkotlett! " På tordag är det fläskkotlett!"
- vår hus surrar fortfarande av bananflugor trots att vi ställt ut 3 fällor i olika rum. Men jag är imponerad av att fällorna fungerar. Det är fullt med döda små flugor i och fler som sitter på kanterna och är på väg ner.

Nu har jag skrattat och sjungit med i veckans avsnitt av Doobidoo. Tycker att det är skönt med helg igen!

Det fungerar!

Hela vårt hem har under de senaste dagarna invaderats av små ettriga blomflugor! Vi har tömt alla papperskorgar och gjort rent komposthinken men vi har inte lyckats lokalisera hemvisten än för dessa små irriterande flygfän som finns överallt!
När jag i går slog upp första sidan i senaste numret av Tara stod där ett recept på hur man gör sin egen dödablomflugeblandning! Helt klart värt ett försök för alla ingredinser fanns i skafferi och kylskåp. Sagt och gjort - jag mixtrade ihop de tre ingredienserna i ett glas, ställde det i fönstret vid diskbänken och informerade resten av familjen att det inte fick hällas ut! Under hela morgonpasset sprang jag med jämna mellanrum till köksfönstret med dessa småflugor surrandes runt mitt huvud för att kika om det hänt något. Men icke....
När jag sedan kom hem från jobbet möttes jag av yngsta dottern som leende bad mig kolla i mitt flugfälleglas. Och där i den magiska vätskan låg det många flugor kan jag säga! Det var säkert mellan 30 - 40 stycken! Det satt dessutom flera stycken på insidan av glaset på väg ner mot en säker död! Häftigt för det fungerade verkligen!

Jag kan verkligen rekommendera detta husmorstips!
Blanda vinäger med någon droppe sirap och en droppe diskmedel i ett glas. Det är allt! Mycket enkelt och effektivt!
Lycka till med er utrotning!


Söndag sköna söndag!

Det var strålande sol när jag vaknade i morse! Som gjort för en morgonpromenad! Det var riktigt skönt och jag blev t o m svettig - det var ett tag sedan det var så varmt ute!

Efter frukost och väckning av tjejerna så åkte vi till Heby för att gå på loppis hos min f d arbetskamrat. Blev snuvade på en fin säng men hittade lite smått och gott för bra pris som vi tog med oss hem. Fortsatte till Karlssons där vi fikade och sedan besökte ett loppis till!

Hem och fortsatta tvätta - perfekt torkväder ute! Frostade av frysen - något som har hängt över mig ett tag - skönt att det äntligen är gjort! Lagade mat. Gjorde rent ugnen som också var ett måste som varit ogjort ett tag!
Bakat muffins till kvällsfikat och känner mig väldigt nöjd med den här dagen! Laddar nu för morgondagen som kommer bli kanon!

Höst?

Känns som det har varit höst en längre tid nu.
Jag saknar solen som värmde så gott förut.
Nu är det mest moln och regn och blåst.
Känner att vädret påverkar mitt humör mer och mer för varje år.
Eller är det bara åldern?

Har börjat jobba efter sommarledigheten och det känns bra. Ny personal, ny chef och nya elever - det kan bara bli bra! 
Tjejerna har börjat i skolan igen. Den yngsta i stan på gymnasiet och har mycket att se fram emot och går med längtan och pirr till skolan om dagarna. Den mellersta har påbörjat sista året och börjar känna ångest över att vuxenlivet närmar sig med stormsteg! Som om det skulle vara så jobbigt då! 
Vår äldsta prinsessa har jobbat stor del av sommaren och hoppas nu på att få vara kvar även under hösten, men hon funderar också på att läsa vidare. Det blir bra vilket som ! 
 
På måndag ska jag uppleva gamla minnen och titta på "Fångarna på fortet" och "Time out"!

RSS 2.0